Excursies en wandelingen

Over het land van De Beekhoeve lopen drie wandelingen van ‘Kamerik op de kaart’ en het recreatieschap. De Spengenroute of de Hooilandroute is te volgen vanaf de boerderij. Ook is er de mogelijkheid een belevingswandelroute te volgen van 1,5 kilometer. U kunt het landschap zien, voelen, ruiken, proeven en horen. Het informatiepunt ‘Midden in de polder’ dat achter de boerderij in het weiland staat, herbergt een schat aan informatie over het wonen en werken in het veenweidegebied, vroeger en nu. De MiP is het hele jaar open.

Een bijzondere zelf ontwikkelde wandeling is de ‘belevingsroute’. Het gaat bij deze wandelroute om beleven en doen. De wandeling voert door het weiland achter De Beekhoeve. Opdrachtjes onderweg laten u dingen zien, voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. De zintuigen komen rijkelijk aan bod. Heel bewust gaat het in deze route niet om het weten. Het gaat om uw ervaringen. De wandeling leidt ook langs MiP, belevingspunt in de polder. Daar kunt u op uw gemak rondneuzen.

Wilt u meer weten over biologische landbouw of melkveehouderij? Informeer dan eens naar een rondleiding of excursie op maat.